Gerrit Breteler.
Gerrit Breteler. Foto: Maartje Roos

Zomeravondconcert met Gerrit Breteler

DRACHTEN - Donderdagavond 30 juli is het podium in de kloostertuin van het Karmelklooster in Drachten voor Gerrit Breteler en Peter van der Zwaag met een afwisselend programma.

Geboren in Enschede (1954) komt Gerrit met zijn Twentse vader en Friese moeder als 13-jarige jongen in 1967 naar Friesland. Inmiddels geworteld in Friesland. Hij ontwikkelt zich tot een veelzijdig kunstenaar.
Zijn grote scheppingsdrang beperkt zich niet alleen tot het schilderen, hij uit zich ook in muziek, zang, gedichten en het schrijven van toneelstukken.

Het platteland ervaart hij als een onuitputtelijke bron van inspiratie. Zijn zorg om de teloorgang van het Friese platteland is een wederkerend thema in zijn werk. Hij toont zich erg strijdbaar wanneer politieke systemen in de landbouw tot catastrofes leiden of wanneer het landschap wordt aangetast. Na afloop is er gelegenheid om nog een drankje te genieten in de kloostertuin.

Het is een openluchtconcert. Neemt u voor de zekerheid iets warms mee. "Bij twijfel vanwege de weersomstandigheden nemen we op de dag zelf, in overleg met de musici, de beslissing of een concert door kan gaan. Kijkt u dan op de dag zelf op onze website voor meer informatie.>

Entree: € 20,-, aanvang 20.00 uur.