Dantumadiel steunt burgerinitiatieven

DAMWALD - Verschillende burgerinitiatieven ontvangen een bijdrage uit het gemeentelijke fonds ‘It is oan jo’. Hiermee ondersteunt de gemeente Dantumadiel ideeën van buurten, dorpen of andere groepen inwoners die hun leefomgeving willen verbeteren, beheren en onderhouden. Het kan gaan om speelveldjes, groenstroken, straten en pleintjes, maar ook ideeën op het gebied van zorg en ondersteuning zijn welkom.

De volgende burgerinitiatieven kunnen rekenen op een bijdrage. Voor de herinrichting van het skatepark in Feanwâlden ontvangen de jongeren die het park opknappen een bijdrage van € 2900,-. In Feanwâlden ontvangt men ook een bijdrage voor Plan X, een plan om de leefbaarheid in het dorp te verbeteren. Aan Dorpsbelang Broeksterwâld wordt € 450,- ter beschikking gesteld voor het plaatsen van korfbalpalen voor de jeugd. De werkgroep Geastmer Bosk krijgt
€ 750,- om informatieborden te vervangen. Voor het onderhoud van een deel van de Halepaadroute is € 500,- ter beschikking gesteld.

Uit het fonds is jaarlijks ongeveer € 16.000 ,- beschikbaar voor kleine leefbaarheidsinitiatieven. Een initiatief moet altijd voldoen aan een grote mate van zelfredzaamheid, zelfwerkzaamheid en draagvlak. Voorwaarde is ook dat er geen ander beleid is waaruit het initiatief een bijdrage van de gemeente kan verwachten. Nieuwe aanvragen kunnen weer worden ingediend. Jaarlijks worden in april en oktober alle ingediende initiatieven beoordeeld.
Meer informatie: www.dantumadiel.frl/goed-idee-it-oan-jo.