Maatschappelijke Diensttijd
@Noord Fryslân ‘Zoek het uit!’

DOKKUM - Maatschappelijke Diensttijd is de ontdekkingsreis voor jongeren naar de beste versie van henzelf. Het is een kans om hun talenten te ontdekken, van betekenis te zijn, nieuwe mensen te ontmoeten en keuzes te maken voor de toekomst. Op 7 september start de derde groep MDT'ers met hun ontdekkingsreis van een half jaar. De jongeren komen uit verschillende gemeenten van Friesland en gaan aan de slag met de groep en twee jongerencoaches.

Het programma is aangepast aan corona-maatregelen, fysiek en online. Waarbij persoonlijk contact en samen doen een belangrijke plek inneemt. Drie keer per week aan de slag met talentontwikkeling, ontdek je regio en van betekenis zijn voor een ander - juist in deze tijd. Door middel van workshops, sprekers uit organisaties en bedrijven, meedoen aan initiatieven om anderen tot steun te zijn. Tijdens de maatschappelijke diensttijd kunnen jongeren aan hun talenten werken, uitzoeken wat voor werk/opleiding bij hen past en hun CV opbouwen. Specifiek voor MDT ‘Zoek het uit!’ is dat jongeren ook aan de slag gaan met Ontdek je regio en Jongerenparticipatie.

Het is voor, door en met jongeren. Het programma richt zich op jongeren tussen de 16 en 27 jaar, die een half jaar op onderzoek willen gaan, 24 uur per week.

Er is nog plaats in de groep, dus aanmelden kan nog. Meer informatie via www.mdt.frl.