Expositie Elske Kampen in Kruiskerk

BURGUM - Het provinciale Tsjerkepaad is afgeblazen: de meeste van de 250 deelnemende kerken in heel Fryslân zullen dicht blijven. Tsjerkepaad Burgum en OpenKerk hebben echter besloten de geplande expositie van Elske Kampen (Gytsjerk) wel door te laten gaan. De richtlijnen van het RIVM zullen daarbij van toepassing zijn.

In deze expositie in de Kruiskerk zullen afbeeldingen en gedichten uit de tweetalige bundel Dit is it gedicht van de oud-Burgumse dichter Elske Kampen te zien en te lezen zijn. Deze bundel is in 2012 bij de Friese Pers Uitgeverij verschenen en is geschreven voor jongeren vanaf 12 jaar. Bij het maken van deze bundel vond zij gaandeweg uit, hoe beeld en taal elkaar beïnvloeden. Een ontdekking die voor haar latere poëzie uitgangspunt geworden is. De collages maakte zij van beschilderde bladzijden uit oude behangboeken, die zij in stukjes scheurde. De expositie is geopend tot en met 12 september. Woensdags van 15.00 tot 17.00 uur (behalve 15 juli) en zaterdags van 13.30 tot 17.00 uur.        

Kids-twirlers

BURGUM - De twirling-kidsgroep van De Marko's Burgum is er vanaf 4 jaar. Komend seizoen gaat deze groep trainen op de woensdagmiddag van 15.00 tot 16.00 uur in Glinstra State. (grote zaal). Dans, muziek en (majorette)oefeningen staan centraal in deze lessen. Komend seizoen staan er optredens en wedstrijden (solo en groep) op het programma. Mail voor meer informatie en opgave: drumbandmarkos@hotmail.com.