v.l.n.r: Gjalt Benedictus, Aukje Miedema en Loltje van der Zee.
v.l.n.r: Gjalt Benedictus, Aukje Miedema en Loltje van der Zee. Foto: Marcel van Kammen

Uitreiking lintjes in Tytsjerksteradiel

BURGUM - Burgemeester Jeroen Gebben van Tytsjerksteradiel reikte vrijdag aan zes inwoners van de gemeente een Koninklijke Onderscheiding (lintje) uit. Het gaat om inwoners die jarenlang vrijwilligerswerk hebben gedaan of een bijzondere prestatie hebben verricht. Deze inwoners worden lid in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking vond plaats in de Kruiskerk in Burgum.

Traditiegetrouw is er ieder jaar rond Koningsdag een Lintjesregen in Nederland. Vanwege het coronavirus liep het dit jaar anders. Op 24 april werden de nieuwe leden in de Orde van Oranje-Nassau, telefonisch verrast door burgemeester Jeroen Gebben met het goede nieuws. Zij ontvingen een oranje boeket bloemen thuis en kregen te horen dat de ceremoniƫle uitreiking later zou volgen.

De landelijke ceremoniƫle uitreiking was vrijdag, vanwege de coronamaatregelen was er een aangepast programma. De benoemde inwoners ontvingen alsnog het lintje persoonlijk uit handen van de burgemeester. De volgende inwoners van de gemeente Tytsjerksteradiel zijn benoemd: Johanna Sjoerdtje (Jo) de Vries-Hoekstra (83) uit Burgum. Haike van der Meulen (71) uit Noardburgum (tweelingbroers). Harmen van der Meulen (71) uit Noardburgum. Aukje Miedema-Klomp (82) uit Hurdegaryp. Loltje van der Zee-van der Heide (70) uit Eastermar. Gjalt Benedictus (69) uit Garyp.