Iede de Boer, Marga de Boer en Daniël de Jong voor de winkel en de bus. Rechtsonder een bordje dat in de winkel aan de toonbank hangt.
Iede de Boer, Marga de Boer en Daniël de Jong voor de winkel en de bus. Rechtsonder een bordje dat in de winkel aan de toonbank hangt. Foto: Actief Media

Vakantie? Laat uw fiets repareren bij De Boer Tweewielers

BURGUM - In weer en wind brengt uw fiets u op de plaats van bestemming. Onderdelen slijten echter en stof, zand en strooizout kunnen in de draaiende delen komen. Uw trouwe ros verdient het dan ook wel eens om vertroeteld te worden. Heeft u in de vakantie uw fiets niet nodig? Breng deze dan voor een onderhoudsbeurt of reparaties naar De Boer Tweewielers. Eigenaar Iede de Boer heet u van harte welkom:"Wylst jo fakânsje fiere, sjogge wy jo fyts hielendal nei!"

In de open werkplaats repareert Iede samen met zijn neef Daniël de Jong alle soorten fietsen van alle merken. Iede zit al 37 jaar in het vak. De meeste fietsen kennen voor hem dan ook geen geheimen meer. "In soad mankeminten haw ik earder ferholpen. Wannear't ik wat nijs tsjinkom mei ik graach efkes puzzelje." Er zijn dan ook weinig mankementen waar Iede en Daniël geen oplossing voor weten te vinden. In het grote magazijn achter de winkel liggen veel onderdelen op voorraad, ook voor oudere fietsen.

Toen ruim twintig jaar geleden de eerste elektrische fietsen op de markt kwamen, vervulde Iede een pioniersrol. Als één van de eersten in de regio verkocht en repareerde hij de fietsen met trapondersteuning. Inmiddels heeft hij er duizenden onder handen gehad. Samen met Daniël ziet hij het als een sport om problemen aan de steeds complexer wordende modellen te verhelpen. In de werkplaats is er uitgebreide uitleesapparatuur, waarmee alle merken en typen elektrische fietsen kunnen worden uitgelezen en geprogrammeerd.

Om u in de vakantie helemaal te ontzorgen heeft De Boer Tweewielers een haal- en brengservice. "Yn in straal fan tweintich kilometer rûnom de winkel helje en bringe wy jo fyts gratis", vertelt mede-eigenaar Marga de Boer. Kunnen zelfs de vakmannen van De Boer Tweewielers niets meer voor uw fiets betekenen of wilt u gewoon een nieuw exemplaar? Marga adviseert u graag. "De winkel stiet fol mei de nijste modellen van Rih, Sparta, Qwic, Cortina, Merida, Trenergy, Sensa, Victoria, Azor en Alpina." Ook de nieuwste schoolfietsen vindt u bij De Boer Tweewielers. "Wy hawwe rom ynkocht. Kom gau nei de winkel om te proeffytsen!"

Meester W.M. Oppedijk van Veenweg 3 Burgum | deboertweewielers.nl | 0511-461388