In de hele omgeving van Dokkum werden bij alle horecagelegenheden gratis flesje bier gebracht.
In de hele omgeving van Dokkum werden bij alle horecagelegenheden gratis flesje bier gebracht. Foto: Ingezonden

Admiraliteitsdagen schenkt 5000 flessen bier aan regio Noordoost Fryslân

DOKKUM – Dit jaar zijn er geen Admiraliteitsdagen, maar schonk de organisatie het feest uit fles aan de regio Noordoost Fryslân. Het was bedoeld als hart onder de riem aan de horeca en haar gasten nu het festival niet doorgaat. Van het bier de Bottelier, een toegankelijk Tripel speciaalbier werden 5000 flessen vorige week verspreid.

“De horeca is ontzettend belangrijk voor ons evenement en voor de regio. Nu de Admiraliteitsdagen niet doorgaan, willen we de horeca een hart onder de riem steken door ons nieuwste bier te schenken”, vertelt Eelke Zwart van de biercommissie. “We hopen dat het zorgt voor verbroedering in de regio en iedereen die het drinkt toch een beetje het gevoel van de Admiraliteitsdagen proeft.”
De Bottelier is in samenwerking met Tim Cuperus van Brouwerij Dockum gebrouwen ter ere van het 10-jarige jubileum van de Admiraliteitsdagen in 2020. Albert Heijn Damwâld - Dokkum liet meteen weten een serie bier in te willen kopen nadat de eerste 5000 flessen gratis zijn uitgegeven aan horecagelegenheden in Noordoost Fryslân. “Geweldig dat onze sponsoren meegaan in onze plannen”, aldus Eelke.

Over de Admiraliteitsdagen

De Admiraliteitsdagen is een maritiem festival met muziek, spectaculaire activiteiten, historische schepen, een foodfestival en straattheater. De tiende editie van de Admiraliteitsdagen vindt plaats op 2, 3, 4, en 5 september 2021. Onder andere de Zeeuwse band BLØF staat dat jaar op het hoofdpodium.