Franka en Alie in één van de knusse speelhoeken.
Franka en Alie in één van de knusse speelhoeken. Foto: Actief Media

Moeder en dochter starten Kindercentrum Bij Onzzz in Dokkum

DOKKUM - Pedagogisch medewerker Franka de Wijn merkte dat er bij veel kinderopvangcentra weinig ruimte is voor persoonlijke aandacht. "Het is soms lopendebandwerk. Baby's liggen lange tijd te huilen omdat niemand tijd heeft om er heen te gaan." Samen met haar moeder Alie Damstra en diens partner Rinze richtte ze daarom zelf een kinderopvang met buitenschoolse opvang op: Kindercentrum Bij Onzzz. Toen kwam echter de coronacrisis.

"Op 14 maart hadden wij alle officiële registraties rond om op 1 april open te gaan", zegt Franka. "Toen kwam de lockdown." De kersverse ondernemers besloten niet bij de pakken neer te gaan zitten en zich eerst te richten op noodopvang. Met twee kinderen ging Bij Onzzz zonder veel tromgeroffel open. Volgens Alie was het wel een mooie, rustige start. "In de opstartfase loop je vaak nog tegen kleine dingen aan, die je kunt perfectioneren." Sinds 11 mei is de kinderopvang volledig open.
Bij Bij Onzzz staat het kind centraal, legt Alie uit. "Het kind kan zichzelf zijn. Wij bieden veiligheid en een familiegevoel." Er worden daarom niet teveel kinderen aangenomen, zodat ieder kind genoeg aandacht krijgt. Met de app Bitcare kunnen ouders zien wat er de gehele dag op de opvang gebeurt. Voor extra zekerheid is er in iedere ruimte cameratoezicht. Franka legt uit dat er gewerkt wordt volgens de pedagogische visie van de bekende Amerikaanse psycholoog Thomas Gordon. "Je brengt alles vanuit jouw eigen persoon. In plaats van te zeggen: 'Dat mag niet', leg je kinderen uit waarom iets niet mag of waarom het vervelend voor jou is. Het kind laat je zo in zijn of haar waarde."

Kennismaken? Kom dan op 4 juli tussen 11.00 - 16.00 uur naar de open dag op Birdaarderstraatweg 68a in Dokkum.
06 - 498 50 552 | kindercentrumbijonzzz.nl