Bearn Bilker (met baardje) tijdens een rondleiding in Leeuwarden.
Bearn Bilker (met baardje) tijdens een rondleiding in Leeuwarden. Foto: Tineke Bilker

Oranje-Nassauwandelingen beginnen weer

LEEUWARDEN - Zaterdag 4 juli worden de Oranje-Nassauwandelingen in de historische hofstad Leeuwarden dit zomerseizoen weer opgepakt. Oranjekenner Bearn Bilker vertelt dan uitvoerig over de historie en de gebouwen die te maken hebben met de Friese Nassaus.

Er is veel in Leeuwarden terug te vinden dat herinnert aan de roemrijke historie van deze Friese dynastie. Door de coronamaatregelen wordt de wandeling aangepast. Zo zal er sprake zijn van maximaal tien deelnemers per groep. Van tevoren aanmelden is daarom extra nodig.

Speciaal in dit Willem Lodewijkjaar zal er uitvoerig stil gestaan worden bij de eerste Nassau-stadhouder Willem Lodewijk (Us Heit), die 400 jaar geleden overleden is. De Grote of Jacobijnerkerk en het Stadhouderlijk Hof nemen een belangrijke plaats in bij deze wandelroute. Op aanvraag kan Bilker ook eigen groepen rondleiden, in diverse talen. Ook dan geldt een maximum van tien personen. Aanvang 13.30 uur bij Historisch Centrum Leeuwarden (HCL), Groeneweg 1. Deelnemen kost 3,50 euro. Aanmelden en verdere info: www.historischcentrumleeuwarden.nl of telefonisch: 058-2332350, of e-mail: historischcentrum@leeuwarden.nl