PCBO De Voorde en De Lawei vinden elkaar in cultuur

DRACHTEN - Muziek educatie en cultuureducatie staat hoog op de agenda van PCBO De Voorde. “Kinderen zijn zoveel meer dan cijfers en letters” zegt directeur Gerard Bandringa.

“Daarom vinden we al langere tijd muziek en cultuureducatie een belangrijk onderdeel van ons onderwijs. Met een vakdocent muziek binnen de muren van de school zelf geven we wekelijks muzieklessen in de klassen. Maar met deze samenwerking kunnen we ons aanbod op muziek, theater en cultuureducatie nog meer vorm en inhoud geven. Een mooie rijke samenwerking.”

In deze, ook voor scholen, rare coronatijden een mooi lichtpunt voor de komende schooljaren. Leerlingen van De Voorde zullen zo in contact komen met het theater zelf, maar ook met de theatermakers. Die zullen op school workshops en lessen gaan geven in projecten gericht op muziek, dans, expressie en theater. Naast deze samenwerking met De Lawei hebben leerlingen van groep 6 dit jaar kennis gemaakt met hout- en koperinstrumenten. Hiervoor werkt De Voorde samen met de muziekvereniging Concordia.

Belevingscentrum Wadden in Holwerd

HOLWERD - Na een bijzondere en moeilijke tijd voor iedereen, gaat het Waddenbelevingscentrum aan De Noordhoren, Elbasterwei 1 in Holwerd per 1 juli weer open voor publiek.

Voor diegene die het waddenbelevingscentrum niet kennen, het centrum is een doe- en belevingscentrum voor volwassenen en kinderen die willen ervaren hoe bijzonder het Waddengebied is. In het centrum zijn vele levende dieren, zoals vissen en een echt stukje wad met krabbetjes te zien die leven in de Waddenzee. "Samen met onze bezoekers voeren we de dieren. Er zijn microscopen waar kleine onderzoeken mee kunnen worden gedaan. We bekijken samen het onzichtbare leven in slik en water. In de filmzaal worden filmpjes vertoond over het wad en nog veel meer. De vaste dagen waarop het centrum open is zijn donderdagmiddag en zaterdagmiddag van 13.00 uur tot 16.00 uur.

"We mogen ook weer gaan wadlopen en we hebben een paar leuke zwerftochten gepland op 4, 12 en 18 juli. Voor augustus hebben we de tochten op 1, 15 en 19 augustus georganiseerd. Voor informatie over het wadlopen of om een andere afspraak te maken voor een bezoek aan het waddenbelevingscentrum kunt u bellen naar 0519561268. Groepen kunnen buiten deze data een tocht of een bezoek aan het centrum met ons afspraken.

We zijn op zoek naar vrijwilligers. Neem hiervoor contact met ons op of kom langs voor informatie." Meer informatie vindt u op website www.denoordhoren.nl.

                                                                                 T