Met de nieuwe boot wil de roeivereniging 50-plussers voor de sport 
interesseren.
Met de nieuwe boot wil de roeivereniging 50-plussers voor de sport interesseren. Foto: Ingezonden

Botendoop bij Roeivereniging de Dragt

DE WILGEN - Het is nu eindelijk zover dat weer kan worden geroeid bij Roeivereniging de Dragt. Door alle maatregelen heeft alles praktisch stilgelegen. De aanschaf van nieuwe boten is echter wel gewoon doorgegaan.

Er is een boot aangeschaft met subsidie van het Mienskipsfûns en de Rabobank. Deze boot wil de vereniging op zaterdag 4 juli om 11.30 uur gaan dopen op het vlot bij de roeivereniging op het Gaasterdjip 1 in De Wilgen. Deze boot is bedoeld voor het Fifty-Fitprogramma, om nieuwe 50-plussers voor de roeisport te interesseren en oudere leden zo lang mogelijk actief bij de vereniging te betrekken. In januari 2019 heeft de roeivereniging aan een aantal fondsen haar programma voorgelegd en daarop hebben het Iepen Mienskipsfûns Fryslân en Rabobank Drachten Oost positief gereageerd. Van het Iepen Mienskipsfûns is
€ 7900 en van Rabobank Oost
€ 2500 ontvangen.

De boot lag al een tijdje te wachten, maar kan nu eindelijk gedoopt worden. Het Fifty-Fitprogramma is inmiddels een succes en voldoet aan de verwachtingen. Er wordt geroeid in stabiele boten met ervaren stuurlieden. Het plezier van bewegen, genieten van de mooie natuur en de gezelligheid onderling staan voorop. Elke dinsdagochtend wordt er met een groeiend aantal leden geroeid. Ook bij slecht weer komen ze bij elkaar, trainen ze op de ergometers en drinken koffie.

Voor meer informatie, zie de website www.dedragt.nl of mail naar: rvdedragt@gmail.com