Virus Waanzin in Drachten

DRACHTEN - Ook in Smallingerland werd zondag gedemonstreerd door bezorgde burgers die achter de visie van Virus Waanzin staan.

Virus Waanzin wilde een demonstratie organiseren op het Malieveld in Den Haag op te protesteren tegen de ‘anderhalve meter-wet’. De bijeenkomst werd verboden door de rechter omdat er meer mensen werden verwacht dan de organisatie had opgegeven en omdat er een dusdanig programma was opgesteld dat de demonstratie op een evenement ging lijken, tot 1 september verboden.

"Echter, vrijheid mag je niet afnemen," zegt Nynke Leistra. Samen met haar zus Judith toog ze daarom zondag naar het gemeentehuis in Drachten voor een ludieke actie waarmee ze onderdeel waren van de slinger van protest die door heel Nederland werd georganiseerd.

"Vrijheid is een recht dat in onze grondwet staat. Als de wet door zou gaan zijn acties zoals deze strafbaar met 435 euro boete of 1 maand gevangenisstraf + strafblad. Mijns inziens steven wij af op een politiestaat, als er niet gesproken wordt met de burgers. Laat Den Haag en de lokale politiek alsjeblieft luisteren naar hun bezorgde burgers. Ik wil er kunnen zijn voor mijn medemens als er eerste hulp geboden moet worden. Ik wil er zijn voor mijn familie als zij een arm om hun schouder nodig hebben."