Tijdens het Formulierenspreekuur helpen getrainde vrijwilligers onder meer bij het invullen van formulieren.
Tijdens het Formulierenspreekuur helpen getrainde vrijwilligers onder meer bij het invullen van formulieren. Foto: Ingezonden

Hulp bij brieven en formulieren
in de bibliotheek

DRACHTEN - Heb jij hulp nodig bij het invullen van formulieren, het lezen van brieven of het doen van de belastingaangifte? Kom naar het gratis Formulierenspreekuur in Bibliotheek Drachten. Nu de bibliotheek weer geopend is kan ook het Formulierenspreekuur weer doorgaan. Hiervoor moet je wel een afspraak maken.

Het formulierenspreekuur is een gratis spreekuur voor hulp bij het invullen van formulieren én het lezen van brieven of bijsluiters. Ook helpen de getrainde vrijwilligers bij het invullen van de aangifte inkomstenbelasting, het aanvragen van toeslagen en het kwijtschelden van belastingen.

Huisregels versoepeld

Er is gelukkig weer steeds meer mogelijk bij een bezoek aan de bibliotheek. Zo mogen ouders weer meerdere kinderen meenemen naar binnen en zijn de toiletten weer geopend voor bezoekers. Ook zijn de computers weer beschikbaar voor mensen die gebruik willen maken van het internet.

Zomerabonnement

Wil je een lidmaatschap bij de bibliotheek eens proberen? Maak dan gebruik van het Zomerabonnement. Voor €5,- kun je twee maanden boeken, dvd’s en cd’s lenen, ideaal voor op vakantie of in de tuin. Kijk voor meer informatie op www.bibliotheek.nl/zomer.

Afspraak maken

Heb je hulp nodig? Maak dan een afspraak. Dit kan bij de balie in Bibliotheek Drachten of telefonisch via 0512-512680.