Sees Bergman trainer Libertas

DRIEZUM - Met het aantrekken van Sees Bergman (47) heeft het bestuur van Libertas gekozen voor een ervaren zaalvoetbaltrainer, die zijn sporen als 'opleider' verdiende bij de KNVB als districtscoach (zaal). Een logische keuze dus gelet op de gemiddelde leeftijd van de speelsters van Libertas vrouwen 1 (nog geen 20).

Hij was als trainer actief bij meerdere zaalvoetbalverenigingen. En nu dus Libertas waar de verwachting is dat hij de dames zowel voetbaltactisch als -technisch naar een hoger niveau kan brengen. Een zeker niet te onderschatten onderdeel van zaalvoetbal op eredivisieniveau is de mentale weerbaarheid. De reputatie van Sees Bergman - duidelijk, recht door zee maar eerlijk - zal zeker van pas komen. Sees Bergman is in het bezit van hoogste zaalvoetbaldiploma in Nederland: Uefa Futsal B. Zijn doelstelling is om bij de eerste zes te komen.

Op het kunstgras van vv De Wâlden had Sees Bergman zijn vuurdoop. Dit was tevens de eerste training als voorbereiding op hopelijk een prachtig seizoen.