Fietsen, elfstedentocht en duivensport

HARKEMA - De Spitkeet in Harkema heeft voor de fietsliefhebbers in juli en augustus acht leuke, korte fietsroutes uitgezet. De eerste tocht wordt gehouden op zaterdag 11 juli.

De Spitkeet wil zo tot en met 29 augustus elke zaterdag een tocht aanbieden. De afstanden zijn steeds tussen de 30 en 40 kilometer en de starttijd is tussen 11.00 en 14.00 uur bij De Spitkeet, De Dunen 3 in Harkema. Er zijn geen vaste rustplaatsen. De prijs is € 3,- per tocht, maar wie een strippenkaart koopt voor vier tochten betaalt € 10.-

Friese Elfstedentocht

HARKEMA - Op woensdag 24 juni en donderdag 25 juni fietst Jurjen Joustra (18) samen met zijn begeleiders van Zorginitiatief de Bosk de Friese Elfstedentocht. Speciaal voor het goede doel: Compassion. De finish in Leeuwarden wordt donderdag verwacht om 15.30 uur. om Jurjen heeft een chronische spierziekte. Voor elke stad die Jurjen haalt kan €1 gesponsord worden. Sponsoren kan door een e-mail te sturen naar jitske.zwaagstra@debosk.nl o.v.v. ‘Sponsoring Jurjen’. Een bedrag naar keuze sponsoren is uiteraard ook mogelijk.

Duivensport

CHIMAY - De 362 kilometervlucht vanuit Chimay kende een moeilijke start. De manden gingen om 7.15 uur open voor bijna 20.000 duiven van afdeling Friesland waarvan 386 duiven van 18 leden van De Rode Doffer in Drachten. Jelte Hoekstra constateerde de snelste duif met een snelheid van bijna 94 kilometer per uur om 11.35 uur. De tweede, vierde en vijfde duif waren van hetzelfde hok aan de Noorderdwarsvaart in Drachten.