De Kruidhof viert het jubileum met feestelijke acties.
De Kruidhof viert het jubileum met feestelijke acties. Foto: Ingezonden

De Kruidhof opent 90e tuinseizoen

BUITENPOST - Op woensdag 1 juli gaat De Kruidhof in Buitenpost weer open voor het publiek. Een bijzonder jaar voor het museum: De Kruidhof bestaat alweer negentig jaar. Dit wordt gevierd met feestelijke acties.

Jubileumjaar

Normaal openen in april de deuren van De Kruidhof voor publiek maar in verband met coronamaatregelen gaat het negentigste tuinseizoen in juli van start. Bezoekers van 90 jaar en ouder kunnen het hele seizoen gratis naar binnen. Bij besteding van €25 euro aan producten krijgt u een mooi gekleurde Dahlia ter waarde van € 5,95, zolang de voorraad strekt.

Vanaf 1 juli is er een nieuwe thematuin te bewonderen. Als aanvulling op de oude cultuurgewassen is er in samenwerking met het Werkverband Friese Rassen een tuin aangelegd met Friese landbouwgewassen. De geschiedenis van Botanische tuin De Kruidhof begint in 1930 als gestart wordt met een proeftuin voor groenten en fruit. Later richt de proeftuin zich meer op het kweken van kruiden.

Negentig jaar later is De Kruidhof de enige hortus van Fryslân en herbergt ze de grootste botanische collectie geneeskrachtige kruiden van West-Europa. Er is een museumwinkel en een Verkooptuin met een groot aanbod bijzondere vaste planten. In het Tuincafé kunt u genieten van heerlijke producten. Kinderen kunnen spelen in de educatieve speeltuin met veel zand en water.

Bent u van plan een bezoek te brengen aan De Kruidhof. Bekijk dan vooraf de actuele openingstijden op www.dekruidhof. Hier vindt u ook de coronamaatregelen die genomen zijn.