Een weiland vol roestige rijplaten, met op de achtergrond het spoor en de kerktoren van Hurdegaryp.
Een weiland vol roestige rijplaten, met op de achtergrond het spoor en de kerktoren van Hurdegaryp. Foto: Actief Media

Twee weken geen treinen Hurdegaryp-B'post

HURDEGARYP/BUITENPOST - ProRail is vorige week begonnen met het deels vernieuwen van het spoor en het verlengen van perrons op het treintraject Hurdegaryp-Buitenpost. Deze klus staat gepland tot 13 augustus. Tussen 10 en 22 juli zullen hier geen treinen rijden, dan worden vervangende bussen ingezet.

"We vervangen spoorstaven, dwarsliggers en ballastgrind onder de sporen, met behulp van grote spoorvernieuwingsmachines. Met dit werk zorgen we voor een goede conditie van de sporen. Dat draagt bij aan het reiscomfort en een betrouwbare treindienst. Na het onderhoudswerk kunnen de sporen weer decennia mee", aldus Aldert Baas van ProRail.

Een deel van de voorbereidende werkzaamheden wordt ’s nachts uitgevoerd, zegt hij. "Zo beperken we de gevolgen voor het treinverkeer waar mogelijk. Het grootste deel van de werkzaamheden verrichten we tussen 10 en 22 juli. Dan rijden er bussen in plaats van treinen tussen Hurdegaryp en Buitenpost. We werken in die periode 24 uur per dag aan het spoor."

In de laatste twee weken van november van dit jaar werkt ProRail ook op ditzelfde traject, aan een andere klus. "We voeren dan de vernieuwing van het beveiligingssysteem uit. Liever combineren we werkzaamheden, zeker als ze op hetzelfde traject spelen, maar onderhoudswerk aan spoor en vernieuwingswerk aan beveiliging kan niet tegelijk plaatsvinden. Vanaf eind december rijdt de Extra Sneltrein Groningen-Leeuwarden (ESGL)", is de planning.

Vanwege het coronavirus is het niet mogelijk om de werkzaamheden van dichtbij te bekijken. "Daarom vliegen we een aantal momenten met een drone met camera. De dronebeelden worden verspreid via social media."