Bezoek aan Beeldentuin Els van der Glas

BOORNBERGUM - Beeldentuin Els van der Glas waagt het er op haar gasten het weekend van 27 en 28 juni te ontvangen. Ze vraagt haar gasten een gepaste afstand te bewaren en zeker in de kleine galerie daar rekening mee te houden.

De mens- en dierbeelden van der Glas onderscheiden zich door een eigen toets en dynamiek; deze herkenbare stijl bewerkstelligt Van der Glas door haar werkwijze, het stapsgewijze opbouwen van mens- of dierfiguren met kleine stukken was of klei rond een eenvoudig armatuur. Dit is geen willekeurig proces maar er wordt met enige precisie de spiermassa van het uitgebeelde gevolgd. Van der Glas heeft gekozen voor een realistische werkwijze en maakt dat ook waar, maar zij slaagt er tevens in, het beeld vlot geboetseerd te laten lijken en daardoor krijgt haar werk een levendig karakter mee. Het is veelal kleiner werk, vaak in thema’s vervaardigd.

Onlangs werd een serie vogels afgesloten met een fraaie aalscholver die een prachtige plek heeft gevonden op de vlonder voor de woonkamer. Een kleine serie Friese paarden stamt uit 2018 en is gemaakt voor Leeuwarden Culturele hoofdstad. Tijdens het maken van deze werken heeft Van der Glas geprobeerd door de bril te kijken van liefhebbers van het Friese ras hoe zij hun favoriete ras het liefst uitgebeeld willen zien. Nieuwkomers in de tuin zijn een zittende haas en een groep alpaca’s. Niet onvermeld mag blijven dat oudere werken met een aantrekkelijke korting verkocht worden. Beeldentuin Els van der Glas open op 27 en 28 juni van 13.00 tot 17.00 uur. Krite 61, Boornbergum. Info www.elsvanderglas.nl, 06-15501064.