Tentoonstelling 'in Projectruimte'

BEETSTERZWAAG - In Projectruimte Hoofdstraat 17 aan de Hoofdstraat 17 in Beetsterzwaag is de nieuwe tentoonstelling 'Bronze' te zien met werk van Eja Siepman van den Berg en JCJ Vanderheyden.

De tentoonstelling met Stichting Beheer Beeldencollectie Eja Siepman van den Berg is te zien tot en met 27 september 2020, vrijdag van zondag van 13.00 tot 18.00 uur. Tevens op afspraak. In deze tentoonstelling wordt het werk van beeldhouwster Eja Siepman van den Berg geconfronteerd met schilderijen van JCJ Vanderheyden.

Hoewel beide kunstenaars met hun werk ogenschijnlijk hemelsbreed van elkaar verschillen, vertonen ze toch een gemeenschappelijke basis: beiden zijn gefascineerd door een abstraherende beeldtaal. Beiden exploreren de waarneming van het zijn der dingen. Eja Siepman van den Berg doet dit uitsluitend in haar beeldhouwwerk, JCJ Vanderheyden stortte zich op een waaier van disciplines. Het is die zoektocht naar waarneming en perceptie die raakvlakken doet ontstaan.

Nieuw met deze tentoonstelling is het openstellen van de intieme tuin die achter het gebouw gelegen is. In de strak gecomponeerde tuin zijn beelden van Siepman van den Berg geplaatst. Op deze wijze wordt nogmaals bewezen hoe deze bronzen sculpturen in open lucht tot hun recht komen. In de tentoonstelling zijn een vijftal nieuwe beelden van Eja Siepman van den Berg opgenomen. De beelden werden recent door Atelier 80, waarmee Siepman van den Berg al enige tijd samenwerkt, in brons gegoten.