Alice in Wonderland in De Lawei

DRACHTEN - Het coronavirus gooit voor alle groepen 8 het afscheid van de basisschool in de war. Geen schoolreis, geen feestavond, geen spelletjesdag en vaak: geen musical. De Drachtster Lawei helpt de scholieren.

Groep 8 van openbare basisschool de Swetten aan de Kuiperssingel 1 in Drachten was bijna klaar met de musical.

Op 7 en 8 april zouden ze ‘Alice in Wonderland’ spelen voor alle ouders en kinderen. Maar toen kwam de lock-down.

Lawei werkt graag mee

"Toen iedereen, met RIVM-regels, weer naar school mocht, hebben we de Lawei gebeld. Kunnen we met jullie iets regelen? De Lawei wilde graag meewerken (‘We willen weer met theater aan de slag!’). Dinsdag 23 juni zijn we de hele dag met groep 8 in de grote zaal van de Lawei. ’s Morgens oefenen we met licht en geluid. ’s Middags spelen we onze musical en die wordt (helaas zonder publiek) professioneel opgenomen door een oud-leerling."

Goede afspraken

"Natuurlijk zijn er goede afspraken over de RIVM-regels gemaakt: we hebben onze eigen ingang en eigen toiletgroep, niet meer dan 30 mensen in de zaal. Maar we vinden het heel mooi dat we toch nog een bijzonder afscheid kunnen organiseren".

Mocht je er bij willen zijn (en dat zouden ze heel leuk vinden), wil je dan wel een afspraak maken? 0512-514711, emailadres w.degroot@opo-furore.nl