Jeugdtrainers VV Buitenpost beloond

BUITENPOST - Alle jeugdtrainers van Voetbalvereniging Buitenpost hebben onlangs een beloning ontvangen voor hun inzet dit seizoen.

Jelte Cnossen van het jeugdbestuur sprak zijn dankbaarheid uit naar de jeugdtrainers, die zich ondanks de lastige periode waarin we zitten, flexibel en fanatiek hebben opgesteld. Samen met Melle Hamstra reikte hij als dank een restaurantbon uit. De trainers hebben deze beloning te danken aan Stichting Matija, waar Cnossen en Hamstra deel van uitmaken. Matija is bekend van de feesten die de afgelopen jaren georganiseerd zijn met oud en nieuw, op het parkeerterrein van Sportpark De Swadde.

Floyd Tjeerdsma: Buitenpost 3

BUITENPOST - Bij veel voetbalteams is het tegenwoordig een komen en gaan van trainers. Heel anders is dat bij het derde van VV Buitenpost. Floyd Tjeerdsma was de afgelopen zes seizoenen al trainer van Buitenpost 3 en plakt er nog een seizoen aan vast.

“Ik ken de jongens al jaren. Het klikt nog steeds. We hebben een leuke groep, met jonge knapen. Niemand verzaakt, iedereen gaat ervoor.” Uiteraard draait voetbal om plezier, maar ambities zijn er zeker bij Floyd. Normaal gesproken doet het derde mee in de top van de (reserve) derde klasse. Ook voor volgend seizoen is dat het doel, maar het is natuurlijk altijd afwachten of dat haalbaar is. “Het plezier staat voorop bij de jongens en bij mij. Dan komen de resultaten vanzelf wel. Het ene seizoen gaat dat wat beter dan het andere”, aldus Floyd.

Vrouwen Libertas naar Eredivisie

DRIEZUM - Hoofdsponsor Weed Free Service zette zaterdag het succesvolle eerste vrouwenteam van Libertas in de bloemetjes. Het volgende seizoen is deze talentvolle lichting actief op het allerhoogste zaalvoetbalniveau in Nederland. Nadat de champagne rijkelijk vloeide kon uiteindelijk met een positief gevoel het seizoen 2019-2020 worden afgesloten, waarin men zowel op weg was naar het kampioenschap als de KNVB-beker. Helaas het coronavirus gooide roet in het eten. Maar na het verlossend bericht uit Zeist dat Libertas één van de open plekken in de eredivisie mocht invullen, repte niemand meer over het mislopen van deze prijzen.

Broekster Boys

DAMWALD - Na het plotselinge en late vertrek van de huidige keeper van Broekster Boys naar ONS Sneek, moest de club op zoek naar een vervanger. "We zijn blij dat we op zo’n korte termijn met Sander de Boer weer een prima keeper hebben kunnen toevoegen aan de selectie van Broekster Boys." Sander is 23 jaar woont in Menaam en heeft de afgelopen 5 seizoenen het doel verdedigd van vv Foarút.