De expositie over de bezettingstijd kan voorlopig niet worden
 bezichtigd.
De expositie over de bezettingstijd kan voorlopig niet worden bezichtigd. Foto: Ingezonden

Kloostermuseum blijft voorlopig gesloten

GERKESKLOOSTER - De stichting Historische Kring Gerkesklooster Stroobos had in januari het Kloostermuseum omgetoverd tot een museum, dat op diverse manieren de oorlogssituatie schetste in 1940-1945.

Er was vooral veel aandacht voor de dagelijkse zaken uit de bezettingstijd in het Tweelingdorp.

Helaas kwam er een kink in de kabel. Het coronavirus ging ook dit dorp niet voorbij. Hier kreeg de stichting in eerste instantie al mee te maken bij de uitreiking van het boek aan burgemeester Oebele Brouwer van de gemeente Achtkarspelen over de oorlogssituatie in het Tweelingdorp Gerkesklooster-Stroobos, de slag om Blauwverlaat en het westelijk deel van het Westerkwartier. "Over de verkoop van het boek hadden we echter niet te klagen, want in een mum van tijd waren alle 350 boeken uitverkocht. Inmiddels hebben we voor de tweede druk nog 100 boeken laten drukken, waarvan er reeds weer 80 zijn verkocht.

Wilt u alsnog een boek bestellen, doe dit dan zo spoedig mogelijk, want op is op. Er komt geen derde druk." U kunt dit bestellen via de email k.schuit1@chello.nl of telefonisch 0512-351959.

Het bestuur heeft besloten om het museum in ieder geval nog gesloten te houden tot 1 september, omdat de 1,5 meter afstand in de tentoonstellingsruimte eigenlijk niet mogelijk is.

De expositie blijft staan tot eind 2021. "Hopelijk is er dan meer mogelijk en zijn de maatregelen voor de bezoekers enigszins versoepeld."