Bloemen voor de vrouwen van FC Burgum na de promotie.
Bloemen voor de vrouwen van FC Burgum na de promotie. Foto: Lykele Gerrit Westerhof

Promotie Vrouwen 1 FC Burgum

BURGUM - FC Burgum Vrouwen 1 speelt, in navolging van FC Burgum Heren 1, volgend jaar ook een klasse hoger. Dit kon nadat de KNVB een promotieverzoek daartoe door het bestuur van FC Burgum inwilligde. Vrouwen 1 beëindigt daarmee een fantastisch seizoen dat dus nu wordt bekroond met promotie.

Vrouwen 1 van FC Burgum leidde toen de competitie werd stopgezet riant in de competitie. Met 45 punten ongeslagen koploper en een positief doelsaldo van maar liefst 99. Voorzitter Dirk van der Woude is zeer lovend in zijn woorden voor de dames. Hij geeft bij de huldiging van de selectie dinsdag 9 juni op Sportpark Het Koningsland aan, dat hun promotie een hele boost is voor de nieuwe vereniging. “Promotie naar de tweede klasse is niet meer dan zeer verdiend”, zo stelt hij. Aanvoerster Mirthe Ritsma ontkurkte onder gejuich van haar teamgenoten de champagne.

Promotie naar de tweede klasse biedt ook weer nieuwe kansen. Trainer Stephan Poortman is blij met het terechte stapje hoger. Hij vindt dat zijn selectie voor het komende seizoen zich kan meten met de tegenstanders op het hogere niveau.