Marten met een Brommelsvlag.
Marten met een Brommelsvlag. Foto: Ingezonden

Eigen bramenfeestje met Brommels!

BUITENPOST - Dit jaar gaat Brommels! als evenement niet door. Wél nodigt de Commissie Brommels! inwoners uit de regio uit om het vierde weekend van augustus het Nationaal landschap de Noardlike Fryske Wâlden te gaan ontdekken.

Met leuke en leerzame digitale activiteiten nemen ze het publiek virtueel mee het landschap in. Ook zullen op 22 en 23 augustus enkele tientallen weilanden opengesteld zijn voor bramenplukkers. Plukkers mogen als vanouds gratis het land in waar de paarse Brommels!-vlag wappert. Natuurlijk met inachtneming van de plukregels en de dan geldende RIVM maatregelen.

Vier dit jaar je eigen
bramenfeestje met leerzame digitale activiteiten

Hoe scharrel je de lekkerste bramenbuit bijeen? Wat kun je zoal voor lekkers maken van je versgeplukte brommels? Het antwoord op deze en andere vragen is tijdens Brommels! te zien in verschillende filmpjes op brommelsfestijn.nl. Zo kan iedereen deze negende jaargang zijn eigen bramenfeestje vieren.

In augustus 2021 viert Brommels! haar 10-jarig bestaan. De organisatie hoopt er dan weer één groot gezamenlijk en écht feest van te maken.

De meest recente info en pluklocaties zijn te vinden op website www.brommelsfestijn.nl.