Dodelijk steekincident in Mûnein

MÛNEIN - Zaterdagavond 6 juni rond 19.00 uur zijn in een woning aan de Mounewei in Mûnein twee mannen neergestoken. Een 43-jarige man uit Almere overleefde dit niet, een 38-jarige man uit Tytsjerksteradiel is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Een 27-jarige man uit Mûnein is aangehouden als verdachte.

Zaterdagavond rond 7 uur kregen de hulpdiensten de melding dat er twee mensen zouden zijn neergestoken in een woning aan de Mounewei in Mûnein. De hulpdiensten kwamen direct ter plaatse. Maar voor een 43-jarige man uit Almere, een kennis van de man die zwaar gewond raakte, mocht hulp niet meer baten, hij is overleden aan zijn verwondingen. Een 38-jarige man uit de gemeente Tytsjerksteradiel is zwaargewond geraakt bij het incident. Hij is, onder begeleiding van een arts van het mobiel medisch team, naar het ziekenhuis gebracht. De politie kon bij aankomst direct een 27-jarige man uit de gemeente Tytsjerksteradiel als verdachte aanhouden. De recherche doet onderzoek naar de precieze toedracht van dit incident. Zo is er op zaterdagavond een uitgebreid buurtonderzoek gedaan, heeft het team forensische opsporing de woning en de omgeving onderzocht en hoort de recherche getuigen en de verdachte. Uitzen de Vries, voorzitter van de Feriening foar Doarpsbelangen Mûnein/Readtsjerk zegt dat hij geen signalen heeft gekregen dat inwoners behoefte hebben aan een bijeenkomst om de gebeurtenis te verwerken. "Als dat zo is, doen we dat in samenspraak met de gemeente." De zwaargewonde man is volgens hem buiten levensgevaar.

De politie komt graag in contact met mensen die iets opvallends hebben gezien op zaterdag aan het eind van de middag of het begin van de avond aan de Mounewei in Mûnein of andere relevante informatie hebben. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.