V.l.n.r. Simon, Jan en Brent van Scootmobiel Friesland.
V.l.n.r. Simon, Jan en Brent van Scootmobiel Friesland. Foto: Actief Media

De Move V28: scooter of scootmobiel?

SINT NICOLAASGA - In Sint Nicolaasga staat de showroom van Scootmobiel Friesland. Het bedrijf heeft een groot assortiment scootmobielen op voorraad, nieuw en tweedehands. Er komen steeds meer modellen gebruiksvriendelijke scootmobielen op de markt. Sinds kort zijn ze dealer van Move.

Eigenaar Simon de Jong: "We hebben bijvoorbeeld de 45-kilometerauto van Move. Deze elektrisch aangedreven CityCar rijdt schoon en stil en heeft een uiterst aantrekkelijk prijskaartje. Het is een compacte, wendbare auto, waarin u mag rijden met een brommercertificaat. Er zit een aircosysteem in en een navigatiesysteem. Hij kan worden opgeladen in een gewoon stopcontact. Een goedkopere 45-kilometerauto is niet verkrijgbaar: de CityCar van Move kost nog geen 10.000 euro."

Scootmobiel Friesland levert ook de elektrisch rijdende driewielscooter van Move, de V28. Hij is verkrijgbaar in twee uitvoeringen: maximaal 25 kilometer per uur of maximaal 45 kilometer per uur rijdend. In het eerste geval krijgt de V28 een scootmobiel-kenteken. "Door de uitvoering en de drie wielen - twee voor en één achter - ziet hij er stoer en hip uit." Krijgt de V28 een brommer-kenteken dan mag hij 45 kilometer per uur. "We gebruiken hem zelf ook", vertelt Simon de Jong. "Door de twee voorwielen is hij stabiel op de weg."

Vanwege corona werken wij momenteel alleen op afspraak:
06-23565843 | Scootmobiel Friesland | Bovenkruier 2, Sint Nicolaasga | www.scootmobielfriesland.nl |