Stef Boes is met haar praktijk Nieuw Getij actief in Leeuwarden, Harlingen en op Terschelling.
Stef Boes is met haar praktijk Nieuw Getij actief in Leeuwarden, Harlingen en op Terschelling. Foto: Laura Conijn

Nieuw Getij helpt vrouwen in de overgang met het vinden van een nieuwe balans

LEEUWARDEN - Stef Boes is verpleegkundig overgangsconsulent. In haar praktijk Nieuw Getij komen vrouwen die uiteenlopende lichamelijke en psychische klachten ervaren die veroorzaakt kunnen worden door de overgang. Door de klachten in kaart te brengen en een persoonlijk leefstijladvies te geven, krijgen haar cliƫnten weer grip op het leven.

"Als je begrijpt wat er gaande is, kun je er wat aan doen. Dat is dan ook mijn missie: vrouwen uitleg geven over de hormonale processen die er gaande zijn tijdens de overgang, zodat ze er meer vat op krijgen. Vrouwen in de overgang kunnen diverse verschijnselen ervaren als depressie, angst, stemmingswisselingen, maar ook opvliegers en nachtzweten. Huisartsen hebben vaak weinig kennis van deze hormonale processen. Door vrouwen uit te leggen wat er in hun lichaam gebeurt tijdens de overgang, kunnen zij aanpassingen doen in hun leefstijl, waardoor de klachten verminderen. Ik geef in een consult advies over onder meer voeding, beweging en supplementen."

Stef Boes is lid van de VVOC (vereniging voor verpleegkundig overgangsconsulenten). Naast verpleegkundig overgangsconsulent is ze ook opgeleid als orthomoleculair voedingscoach, oergezond coach en stoppen met roken trainer, zodat ze een deskundig en compleet leefstijladvies kan geven. Voor een consult bij Nieuw Getij is geen verwijzing van de huisarts nodig en een afspraak maken kan op meerdere locaties in Friesland.
www.nieuwgetij.nl | 06-2292648