Op anderhalve meter afstand blijven van andere mensen, is bij restaurant De Pleats in Burgum geen probleem.
Op anderhalve meter afstand blijven van andere mensen, is bij restaurant De Pleats in Burgum geen probleem. Foto: Auke Jan Pruis

De Pleats in Burgum weer open

BURGUM - Restaurant De Pleats is weer open. "Met nieuwe kleuren en een nieuwe menukaart. De gasten zijn meer dan welkom", zegt Geesje Duursma.

Reserveren - via de website, telefoon of bij de ingang - is voorlopig wel noodzakelijk. "Verder kunnen gasten bij ons terecht als vanouds", zegt Geesje. Ontbijten, lunchen, dineren, koffie drinken of borrelen bij De Pleats is weer net zo leuk als eerst.

Natuurlijk heeft er een aantal organisatorische aanpassingen plaatsgevonden. Zowel het restaurant als het terras zijn ruimer ingedeeld. Er zijn zitjes gecreƫerd voor diverse gezelschappen: van tafels voor twee personen tot tafels voor twee huishoudens. "Bij het reserveren zal het even puzzelen zijn om iedereen een plek te geven, omdat er steeds maximaal dertig gasten tegelijk binnen mogen zijn. We worden er vast handig in."

Gastvrijheid was steeds het uitgangspunt toen De Pleats tijdens de coronasluiting alternatieven zocht om aan de RIVM-eisen te voldoen. "Gasten worden nu welkom geheten door een hostess die hen de verplichte gezondheidsvragen stelt. Deze vragen via een app beantwoorden mag ook. Je wordt naar je tafel gebracht en je mag kiezen hoe je bestelt: bij de serveerster of via een app. Hoe wil je de bediening: opgediend of aangereikt via een serveerwagentje? De gast mag het zeggen, ons personeel past zich aan."

De Pleats | Schoolstraat 82, Burgum | 0511-461556 | www.depleats.nl