ZuidOostZorg: Eén bezoeker per bewoner

DRACHTEN - Sinds vorige week mogen ook de bewoners van locaties van ZuidOostZorg weer bezoek ontvangen. Vooralsnog gaat het om één vaste bezoeker per bewoner, maar de voorzichtige versoepeling van de maatregelen tegen het coronavirus maakt een groot verschil.

Na twee maanden van onzekerheid werden de beperkende maatregelen voor het ontvangen van bezoek vanaf 28 mei dan toch eindelijk iets versoepeld. Hoewel het op het moment nog om één vaste bezoeker per bewoner gaat, maakt dat voor de bewoners toch een wereld van verschil. ZuidOostZorg is voor de bewoners en de familie erg blij dat de beperkende maatregelen enigszins versoepeld konden worden. “Ik heb eindelijk mijn moeder weer kunnen zien”, laat één van de bezoekers weten. “Morgen, na twee maanden, mag ik gelukkig weer naar mijn man”, zegt een ander. De afgelopen maanden werd op alle mogelijke manieren geprobeerd om het contact tussen bewoners, ondanks de beperkingen, toch nog te ondersteunen. Zo is er veel aan beeldbellen gedaan en zijn er op verschillende locaties raambezoeken georganiseerd. Ook zijn er door familieleden en vrienden, maar ook door bedrijven in de regio vele acties georganiseerd om de bewoners, hun familie en medewerkers in de zorg een hart onder de riem te steken.

Afhankelijk van de volgende stappen vanuit het kabinet en de RIVM kijkt ZuidOostZorg naar wat er binnen de geldende maatregelen straks mogelijk is ten aanzien van het bezoek. Tot de mogelijkheid zich voordoet om de maatregelen veilig en verantwoord te versoepelen blijft het bezoek beperkt tot één bezoeker per bewoner.