Week Jonge Mantelzorgers

BURGUM/BUITENPOST - De landelijke (digitale) campagne ‘Deel je zorg’ stimuleert jonge mantelzorgers over hun zorgen te praten of hulp te zoeken.

Naast de (online) activiteiten vanuit de campagne ‘Deel je zorg’ ontvangen de Friese jonge mantelzorgers persoonlijk een tasje met tips. Tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger zijn er regionaal (digitale) activiteiten om de dagelijkse zorgen te vergeten. In Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel is een steunpunt voor mantelzorgondersteuning: KEaRN Steunpunt Mantelzorg. Speciaal voor jonge mantelzorgers organiseren ze regelmatig FUNdagen, waarbij ze de dagelijkse zorgen proberen te vergeten en gewoon een leuke dag met elkaar hebben. Vanwege corona lukt dat nu niet altijd fysiek, dus daarom wordt online verbinding met elkaar gezocht. Waar mogelijk en wenselijk met persoonlijk contact en anders in groepsverband.

Woensdag 3 juni: (digitale) bingo - Dantumadiel en Noardeast-Fryslân.
Donderdag 4 juni: (online) quiz - Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel, Dantumadiel, Noardeast-Fryslân.

Alle informatie over de campagne is te lezen op www.jmzpro.nl. Meer informatie over KEaRN Steunpunt Mantelzorg is te vinden op www.mantelzorg-kearn.nl.