Watersportliefhebbers kunnen kennismaken met suppen.
Watersportliefhebbers kunnen kennismaken met suppen. Foto: Ingezonden

Nu ook suppen in Drachten

DE WILGEN - Suppen (Stand up Paddling) is de snelst groeiende watersport van dit moment. Staande op een speciaal board (supboard) beweeg je je voort met een lange peddel. Het is in deze coronatijd dè sport om te beoefenen. Buiten, alleen op een board en met een groep samen maar met voldoende afstand van elkaar.

Watersportvereniging Drachten-Veenhoop gaat voor iedereen (vanaf 10 jaar) een cursus voor beginners organiseren. In drie lessen maak je kennis met deze leuke sport. Er wordt gewerkt in groepen van maximaal acht personen, waarbij je gebruik maakt van een board en peddels van de vereniging. Elke cursus bestaat uit drie lessen.

Er staan dit jaar 20 cursussen voor beginners gepland, op verschillende avonden en middagen. De eerste cursus begint op 16 juni, de laatste op 10 september. Ook in de zomervakantie gaan de cursussen door. Een cursus voor leden van de watersportvereniging kost 35 euro, voor niet leden 50 euro.

De lessen worden gegeven door zes enthousiaste gecertificeerde instructeurs vanuit het nieuwe clubhuis op het Gaastereiland: Gaasterdjip 5, De Wilgen. In 2021 worden er ook cursussen voor gevorderden aangeboden.

"Vind je het leuk om met vrienden, familie of collega’s kennis te maken met de mogelijkheden van het suppen? Dan kan dat in de vorm van een clinic. Onder leiding van een instructeur en met gebruikmaking van supboards van de vereniging gaan we dan aan de slag." Met drankje na afloop. We werken ook hier met maximaal acht personen. Interesse? Kijk op de website voor informatie en aanmelding. www.wsvdrachtenveenhoop.nl