Henk Konings (midden) tijdens een training met de selectie van FC Burgum.
Henk Konings (midden) tijdens een training met de selectie van FC Burgum. Foto: Ingezonden

Fusieclub FC Burgum dolblij met promotie

BURGUM - FC Burgum promoveert toch naar de eerste klasse. Dat besluit heeft voetbalbond KNVB genomen nadat eerder de competitie was stilgelegd en koploper FC Burgum veroordeeld leek tot weer een seizoen in de tweede klasse. "We hebben het verdiend, deze selectie kan goed meedoen in de eerste klasse", zegt trainer Henk Konings.

Henk Konings promoveerde al drie keer eerder. Twee keer met Be Quick Dokkum en eenmaal met BCV, dat sinds dit seizoen is opgegaan in de nieuwe fusieclub FC Burgum. FC Burgum stond tien punten voor op nummer twee toen de KNVB door corona de stekker uit de competitie trok. Met die prestaties was FC Burgum tot dan toe de best presterende tweedeklasser van Nederland. Henk Konings spreekt over een curieuze ontknoping. "We hebben op de training de promotie wel even gevierd, maar een echt feestje is nu natuurlijk niet mogelijk, omdat iedereen afstand tot elkaar moet houden. De gezondheid blijft het belangrijkste".

In de hogere derde divisie is het aantal ploegen uitgebreid en bovendien verdwijnen de beloftenteams van de betaalde voetbalorganisaties uit deze divisie. Lager in de voetbalpiramide kwamen er plekken vrij voor clubs die willen promoveren. FC Burgum had al aangegeven bij de voetbalbond graag een niveau hoger te willen spelen. Konings traint nog steeds door met zijn selectie en na de zomervakantie begint de voorbereiding op het nieuwe seizoen. "We werken aan fysieke fitheid, conditie en balgevoel. In september kan er weer worden gevoetbald en begint de competitie weer." Zonder publiek weliswaar.

De selectie van FC Burgum is versterkt. "Ik verwacht dat we goed kunnen meedoen in de middenmoot", voorspelt Konings.