Jasmina Skamo met haar dochters Aldijana en Nea. Echtgenoot Musa en dochter Arijana konden helaas niet aanwezig zijn bij het fotomoment, maar samen beginnen ze Balkan Eetcafé Sarajevo.
Jasmina Skamo met haar dochters Aldijana en Nea. Echtgenoot Musa en dochter Arijana konden helaas niet aanwezig zijn bij het fotomoment, maar samen beginnen ze Balkan Eetcafé Sarajevo. Foto: Actief Media

Nieuw: Kom Bosnisch eten in Burgum

BURGUM – Per 1 juni opent Balkan Eetcafé Sarajevo in het centrum van Burgum. “We hebben er veel zin in”, zeggen de eigenaren Musa en Jasmina Skamo. “We moesten de opening uitstellen door de corona-crisis.”

Ze ontvluchtten in 1995 de oorlog in Bosnië en vestigden zich met hun oudste dochter Arijana in Burgum. Daar werden nog twee dochters geboren: Aldijana en Nea. Koken is Jasmina’s passie en ze werkte jarenlang voor grote cateraars. In 2015 begon ze een eigen restaurant in Grou. Het liep als een trein en werd een ontmoetingspunt voor de Bosnische gemeenschap in Friesland. “Men waardeerde onze gastvrijheid en Bosnische lekkernijen.”

Omdat het pand niet langer te huur was, gingen ze op zoek naar een locatie dichter bij huis. Ze vonden het in de Passaazje. in Burgum. “Gezellige eettafels, leuke koffiehoekjes en een barretje bieden voldoende zitgelegenheid waar men op gepaste afstand van andere gasten kan eten of drinken.
Kom koffie drinken met eigen gebakken Bosnisch gebak; kom lunchen of dineren. Er is een mooie menukaart met allerlei typisch Bosnische gerechten. Geniet van Pita (dat is in Bosnië iets heel anders dan de ons bekende pita-broodjes al is het wel gemaakt van deeg met verschillende vullingen) of van Cevapcici (spreek uit als Tsjewápsisi), zelfgemaakte worstjes van rundergehakt met kruiden. “Smaakvol maar niet pittig. Al onze Hollandse vrienden zijn er dol op”, vertelt Jasmina. “We serveren al onze vers gemaakte gerechten met rijst, patat of aardappelen en uiteraard sla.”

In verband met corona moet worden gereserveerd, dat kan ook bij de deur mits er voldoende ruimte is in het restaurant. Gerechten afhalen is ook mogelijk.

Kijk voor meer informatie op de Facebook- en Instagrampagina’s van Balkan Eetcafé Sarajevo | De Passaazje 6 in Burgum | Reserveren: 06-12073981 | info@balkaneetcafésarajevo.nl