Zomeruitdaging Tennisvereniging DLTC

DRACHTEN - Het is de derde keer dat Tennisvereniging DLTC Drachten de Zomer Challenge organiseert. Op dit moment – in het tijdperk Corona – is tennis een van de weinige sporten die veilig beoefend kunnen worden. Afstand houden van 1,5 meter is op een tennisbaan geen probleem.

De Zomer Challenge is een compact lidmaatschap van 3 maanden (14 juni tot en met 14 september) waarbij spelers, jong en oud, vrij kunnen tennissen wanneer het hen uitkomt. Daarnaast volgen ze drie tennislessen onder begeleiding van een gecertificeerde trainer en doen zij mee aan het Zomer Challenge eindtoernooi: DLTC Clubkampioenschappen.

De Zomer Challenge is ook voor kinderen interessant. Leuk voor hen om te ontdekken of tennis misschien een fijne sport voor hen kan zijn. Opgeven kan tot 10 juni. Meer informatie staat op de website www.dltc.nl .

Actie Tropische Kas

BEETSTERZWAAG - De Tropische Kas hoopt in de zomer alsnog open te kunnen gaan. De tijd, dat de kas dicht blijft, wordt nu benut voor groot onderhoud. Voor de noodzakelijke financiën doet de Tropische Kas mee aan de jaarlijkse landelijke Anjeractie van het Prins Bernhard Cultuurfonds tot 30 mei. Vanwege corona is het dit jaar digitaal, met mobiele telefoon (Whatsapp) of via de website. De opbrengst is bestemd voor het onderhoud van de Druivenkas. Op www.tropischekas.nl staat de betaallink waarmee u een paar euro in de digitale collectebus kunt doen.