Een woning uit vroegere tijden op het terrein van De Spitkeet.
Een woning uit vroegere tijden op het terrein van De Spitkeet. Foto: Ingezonden

De Spitkeet op 2 juni weer open

HARKEMA - Gewoonlijk opent Openluchtmuseum De Spitkeet op 1 april haar deuren voor een nieuw seizoen. Door de crisis moest het museum dit jaar echter twee maanden extra gesloten blijven.

Gelukkig gaat mag park op 2 juni weer opengaan. "We hopen dan weer veel belangstellenden te verwelkomen". Het museum vertelt het verhaal over het wonen, leven en werken op de arme Fries-Groningse heide in de negentiende en twintigste eeuw.

Woonverblijven

Er zijn verschillende woonverblijven te bezichtigen, zoals een spitkeet, een holwoning, een armenwoning en diverse woudhuisjes.

Voor de kinderen zijn er twee speeltuinen. Ook kunnen ze meedoen aan een speurtocht waaraan een prijsje verbonden is. Op het mooie overdekte terras heeft u een prachtig mooi uitzicht op de dobbe en de andere natuur in het park. Tevens kunt u de nieuwe entree en de ontvangstruimte bewonderen.

Van te voren reserveren volgens het protocol van de overheid

Wel heeft de overheid een protocol opgesteld, waar het museum zich aan moet houden. Dat betekent dat u van tevoren moet reserveren. Dat kan op drie manieren: via de mail (afspraak@despitkeet.nl), via de website (www.despitkeet.nl) of via de telefoon (0512-840431).

Openluchtmuseum en themapark De Spitkeet is te vinden aan de Dunen 3 in Harkema.