Wie Park Vijversburg bezoekt, moet vanaf 25 mei rekening houden met een wegomleiding.
Wie Park Vijversburg bezoekt, moet vanaf 25 mei rekening houden met een wegomleiding. Foto: Ingezonden

Cactuskas iedere zondag open vanaf 13.00 uur

TYTSJERK - De fraaie Cactuskas in de Oranjerie van park Vijversburg is tot en met 31 augustus geopend voor het publiek tussen 13.00 en 17.00 uur.

Komt u met de auto? Sinds maandag 25 mei dient u rekening te houden met een wegomleiding naar het Park. Voetgangers en fietsers kunnen de hoofdingang goed bereiken.

De cactusverzameling wordt verzorgd door vrijwilligers van Succulenta Fryslân. Deze vereniging is opgericht op 16 juni 1919. Een van de voormannen is wijlen de heer Duursma, een bekende naam rondom Vijversburg. De vereniging streeft ernaar om ‘succulente planten’ te kweken en te behouden, in een voor hen onbekende omgeving. De grote trots van de vrijwilligers is om deze planten vanuit zaad in bloei te krijgen, zodat een ieder kan genieten van de vaak zeer fraaie bloemenpracht. De vrijwilligers verzorgen wekelijks in de Oranjerie de planten op woensdagochtend vanaf half april tot de vorstperiode. De kas is op zondagen geopend voor het publiek.

Rondleiding boeken?

Mocht u een rondleiding met een groep buiten de openingstijden willen, dan kunt u een afspraak maken met de voorzitter of via info@vijversburg.nl

Vrijwilligers gezocht

Naast de Oranjerie treft u een rotstuin aan. Deze tuin is destijds aangelegd door enthousiaste liefhebbers. Momenteel zijn er niet voldoende deskundige mensen die de rotstuin goed kunnen onderhouden.

De vereniging is daarom naarstig op zoek naar mensen die op woensdagochtenden deze tuin een mooi aanzicht willen geven. U kunt zich melden bij de voorzitter of door een mail te sturen aan info@vijversburg.nl.