Burgummobyl gaat weer rijden

BURGUM - Ruim twee maanden was de BurgumMobyl niet zichtbaar in het straatbeeld van Burgum. De Coronamaatregelen maakten dat noodzakelijk. Nu de regels een beetje zijn versoepeld, gaan de ‘BM’s’ vanaf dinsdag 2 juni weer op pad.

De beide auto’s zijn Coronaproof gemaakt. Passagiers zitten voortaan achterin. Ze zijn gescheiden van de chauffeur door een doorzichtig scherm.

Na elke rit wordt het passagiersdeel van de auto’s schoongemaakt.

Knipkaarten voor ritten

Nieuw is dat er voortaan niet meer met contant geld betaald kan worden. Daarvoor in de plaats komen knipkaarten van 4 en 10 ritten.

Deze zijn vanaf 26 mei verkrijgbaar bij de servicebalie van de Poiesz, Plus en Jumbo supermarkten en bij de Wereldwinkel. De chauffeurs blijven steeds op 1,5 meter afstand van de passagiers.

Gasten van de BurgumMobyl stappen daarom zonder hulp in en uit en maken ook zelf de autogordel vast.

Vanaf 22 mei 9.00 uur zitten de telefonisten (06-1805 1804) klaar om ritten in te boeken die vanaf 2 juni gemaakt kunnen worden.

Veiligheid staat voorop bij passagiers en vrijwilligers

“We zijn als bestuur niet over één nacht ijs gegaan toen we ons besluit namen”, zegt voorzitter Peter van de Hoef van BurgumMobyl.
“De veiligheid van onze passagiers en vrijwilligers staat voorop. We werken zo zorgvuldig mogelijk en houden ons aan alle regels. En dit vragen we ook van onze gasten. We vertrouwen erop dat het gaat lukken.”