Werving wethouders Smallingerland

DRACHTEN - Nadat de gemeenteraad van Smallingerland op 3 maart jongstleden het besluit heeft genomen om te komen tot een zakencollege, start een door de gemeenteraad ingestelde selectiecommissie de werving en selectie van de wethouders. Daarnaast wordt er aan de gemeenteraad de Raadsvisie 2020-2022 voorgelegd ter besluitvorming.

In de raadsvergadering van 3 maart heeft de gemeenteraad van Smallingerland kennis genomen van het rapport 'Over de eigen schaduw heen stappen' van verkenner Ton Baas en het advies uit dit rapport overgenomen. De aanbevelingen uit dit rapport richten zich op de structuurwijziging en de cultuurwijziging. Om hier invulling aan te geven zijn vrijdag het concept functieprofiel en de concept Raadsvisie 2020-2022 ter vaststelling aangeboden aan de gemeenteraad. Op 26 mei staan beide documenten op de agenda van de gemeenteraad.

Smallingerland is op zoek naar kandidaat wethouders die deel kunnen nemen aan het zakencollege. Daarom wordt er bij de beoordeling van kandidaten gekeken naar geschiktheid en deskundigheid en niet naar partijbinding. Er is breed draagvlak in de gemeenteraad om op zoek te gaan naar kandidaten met kennis en ervaring als bestuurder en expertise op de verschillende beleidsterreinen van een gemeente, waaronder het sociaal domein en de gemeentefinanciƫn. De Raadsvisie 2020-2022 die ter besluitvorming wordt voorgelegd aan de gemeenteraad is met behulp van de fracties tot stand gekomen. Zodra de gemeenteraad deze raadsvisie heeft vastgesteld is dit het kader voor het nieuwe college.