Mevrouw Van der Weg is erg blij met haar Krûpkekessen.
Mevrouw Van der Weg is erg blij met haar Krûpkekessen. Foto: Ingezonden

Ternaarders delen 'Krûpkekessens' uit

TERNAARD - De Ternaarder 'Tekkenhaaksters' komen in coronatijd niet meer bij elkaar, maar er wordt nog volop gehaakt. De eerste 'Krûpkekessens' zijn afgelopen zondag uitgedeeld in Ternaard.

Het eerste 'Krûpkekessen' is door gedeputeerde Doeke Fokkinga overhandigd aan mevrouw Van der Weg. Mevrouw Van der Weg was geraakt dat er aan haar gedacht werd in deze tijd. Omdat veel contacten wegvallen is elk stukje aandacht heel welkom. Ze waardeerde het gebaar erg en bedankte de haaksters voor het mooie kussen. De vrouwen hebben inmiddels verschillende mensen blij gemaakt met een 'Krûpkekessen'.

Toen Johannes Herder van de plaatselijke Sparwinkel hoorde van dit project, wilde hij graag een steentje bijdragen. In elk tasje zit daarom een cadeaubon van de Spar en een hartvormig kaarsje van Waddenvlam.

Mienskipsfûns

De Teranaarder 'Tekkenhaaksters' hebben hun project ingediend bij het Mienskipsfûns en hebben een bijdrage van 500,- gekregen.

De gedeputeerde sprak zijn waardering uit voor de projecten die waren ingediend.

De haaksters haken volop door en zullen de komende tijd nog meer mensen blij maken met een 'Krûpkekessen'. Eerst in Ternaard, en later worden er nog meer adressen gezocht.

Mochten er mensen zijn die een Krûpkekessen goed kunnen gebruiken, dan kunnen de adressen worden doorgegeven aan een van de haaksters.