Verpleeghuis Talma Hûs open voor bezoek

FEANWALDEN - Verpleeghuis Talma Hûs in Feanwâlden gaat vanaf vandaag voorzichtig open voor bezoek. Deze locatie van KwadrantGroep is in de provincie Fryslân het verpleeghuis waar een eerste stap wordt gezet in de versoepeling van de bezoekregeling. Landelijk doen 25 verpleeghuizen mee aan de proef om voorzichtig meer bezoekers toe te laten.

In Talma Hûs wonen 137 bewoners, verdeeld over negen groepen. Zij mogen vanaf woensdag elk één vaste bezoeker ontvangen. Dit gebeurt onder strikte voorwaarden. Alle eerste contactpersonen van de bewoners werden hier maandag 11 mei over geïnformeerd. De proef vindt plaats in Talma Hûs in Feanwâlden omdat deze locatie goede faciliteiten heeft om het bezoek voor zowel bewoners, bezoekers en zorgmedewerkers, veilig mogelijk te maken. Ook zijn er geen bewoners en zorgmedewerkers die met het coronavirus besmet zijn.

De familie van de bewoners wordt gevraagd één vaste bezoeker aan te wijzen. Deze bezoeker kan zich online inschrijven voor een bezoek. Er komen 7 dagen per week bezoekmomenten tussen 10.00 en 12.00 uur, 14.00 en 17.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur. Het bezoek is in een speciaal daarvoor ingerichte ruimte en duurt maximaal 45 minuten. De bezoekers desinfecteren hun handen bij binnenkomst en als ze Talma Hûs verlaten. Binnen worden looproutes gemaakt om contact met anderen zoveel mogelijk te vermijden. Na elk bezoek wordt de bezoekersruimte schoon gemaakt. Bezoekers mogen geen klachten hebben als hoesten, keelpijn, neusverkoudheid en koorts.