Qop koppelt kansen in de regio.
Qop koppelt kansen in de regio. Foto: Ingezonden

Qop: nieuwe naam voor aanjager
economie Noordoost-Fryslân

NOORDOOST-FRYSLAN - De programma’s van de Versnellingsagenda Noordoost-Fryslân, die de regionale economie moeten versterken, worden aangejaagd door een nieuwe organisatie. Vanaf vrijdag 8 mei werkt deze organisatie onder de naam Qop.

Qop is een samenwerkingspartner van ondernemers, onderwijsinstellingen en overheden.

Met de Versnellingsagenda Noordoost-Fryslân stellen het Rijk, provincie Fryslân en de vier Noordoost Friese gemeenten tot 2025 een bedrag van ruim 29 miljoen euro beschikbaar voor initiatieven die bijdragen aan de economische groei van de regio, de stabilisatie van de werkgelegenheid en aan een grote innovatieslag. Qop zorgt voor begeleiding van onderwijspartijen, ondernemers en overheden die een goed idee hebben. In juni wordt de subsidieregeling van de Versnellingsagenda opengesteld en kunnen ondernemers, onderwijspartijen en overheden een subsidieaanvraag indienen. Het team van Qop kijkt of het projectidee inhoudelijk past binnen de Versnellingsagenda en kan adviseren bij de verdere uitwerking van de subsidieaanvraag.

Het subsidiebureau, dat is ondergebracht bij de gemeente Noardeast-Fryslân, toetst of een subsidieaanvraag aan de voorwaarden van de subsidieregeling voldoet. Op www.qop.nl vinden ondernemers, onderwijsinstellingen en overheidsafdelingen meer informatie over de programma’s van de Versnellingsagenda en ondersteuning bij projectideeën.