Een hart onder de riem met vlag en 
spandoek.
Een hart onder de riem met vlag en spandoek. Foto: Ingezonden

Kerk bemoedigt: ‘houd moed, geef liefde’

BURGUM - Door de coronacrisis liggen de meeste activiteiten van Protestantse Gemeente Burgum stil. Toch blijft de gemeente in beweging. "De vlag die wappert bij de Protestantse Gemeente Heerenveen zette ons aan het denken", vertelt Ypie Dijkstra. Ook Burgum heeft nu een vlag en spandoek.

Met de hartverwarmende tekst ‘houd moed, geef liefde’. "Om iedereen een hart onder riem te steken. In deze tijd missen we allen het contact, de binding met elkaar." Met ‘houd moed’ willen we iedereen moed inspreken en aanmoedigen om vol te houden. Voor partners en kinderen die hun man/vrouw, heit of mem niet kunnen bezoeken in de verzorgings- en verpleeghuizen. Maar ook alle ouderen thuis, die geen of weinig bezoek krijgen.
Om de slogan ‘houd moed, geef liefde’ in de praktijk te brengen, worden er rond 15 mei, tegelijk met het kerkblad Underweis boekenleggers verspreid. Twee extra boekenleggers kun je delen in je omgeving. Op deze manier wil de Protestantse Gemeente Burgum delen in bemoediging, troost en liefde!