Nieuwe expositie VAKwerk Burgum

BURGUM - VAKwerk Burgum heeft een nieuwe expositie die duurt tot en met 27 juni. Deze is open op woensdag- en zaterdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur.

De drie zussen (Hanneke en Tineke Brugman en Joke Ket uit Hurdegaryp) hebben VAKwerk Burgum opgezet in navolging van VAKwerk Dokkum.

De doelstelling is om leegstaande panden in te richten met Verrassend Ambachtelijk Kunstzinnig werk. Iedere twee maanden krijgen kunstenaars en ambachtslieden (VAKwerkers) de kans om hun werk te exposeren.

De drie zussen exposeren altijd onder de naam DUZZZ met stenen beelden, net als Joke met haar schilderijen. Ze willen het publiek op een laagdrempelige manier kennis laten maken met een grote diversiteit aan kunst/ambacht en kunstzinnigheden. VAKwerk Burgum heeft de kunstenaars, het publiek en de initiatiefnemers veel gebracht.

Leegstaand pand

VAKwerk Burgum moet het pand aan de Tsjibbe Geartsstrjitte 3 in Burgum waarschijnlijk voor eind juni verlaten.

De initiatiefnemers willen dit graag blijven voortzetten en zijn op zoek naar een leegstaand pand waar ze opnieuw met ziel en zaligheid en die van de kunstenaars een tijdelijke kunstzinnige pracht kunnen laten zien.

Heeft u een leeg pand en wilt u met hen in gesprek? Stuur een mail naar onderstaande adressen: vakwerkburgum@gmail.com en naar hannekebrugman@chello.nl