Frans van den Borg op de bres voor SC Cambuur.
Frans van den Borg op de bres voor SC Cambuur. Foto: Ingezonden

Onrecht Cambuur vertaald in protestlied

HURDEGARYP - Het bestuur betaald voetbal van de KNVB heeft besloten dat er dit seizoen geen promotie/degradatie wordt toegepast. Cambuur, de gedoodverfde kampioen van de Keuken Kampioen Divisie is door het besluit van de KNVB veroordeeld tot het spelen van nóg een seizoen op het tweede niveau.

"Het voelt als de grootste schande van de Nederlandse sport ooit’’, brieste Cambuur-trainer Henk de Jong. Ook de supporters van Cambuur waren laaiend. "We worden genaaid!’’ Cambuur laat het er niet bij zitten en stapt naar de rechter. Inmiddels zijn er allerlei acties ontstaan om het onrecht dat Cambuur is aangedaan publiekelijk aan de kaak te stellen. Na een stickeractie is er nu een protestlied, gemaakt en gezongen door de muzikant/studiobaas Frans van den Borg, woonachtig in Hurdegaryp. In het nummer zijn ook flarden van een radioverslag van journalist Geert van Tuinen (Omrop Fryslân) opgenomen. "Mooie momenten uit een mooi seizoen, die nu, bij het horen ervan, tot tranen toe beroeren’’, aldus de zanger van de protestsong.

Frans van den Borg werd ‘getriggerd’ door Johan Derksen. "Ik zag hem op tv en die Derksen was me toch een partij negatief over Cambuur. Dat heeft mij aangezet om een protestlied te maken. Derksen heeft het over een onderbuikgevoel van supporters, van clubs. Onzin. Dit heeft niets met een onderbuikgevoel te maken, het gaat veel verder. Het besluit van de KNVB is onrechtvaardig. We worden genaaid! is de titel en daarin sta ik niet alleen." Het filmpje is te zien op YouTube.