Malina bezorgde kaarten bij bewoners van onder andere De 
Warrenhove.
Malina bezorgde kaarten bij bewoners van onder andere De Warrenhove. Foto: Ingezonden

Tweehonderd kaarten voor ouderen

DRACHTEN - Tweehonderd Drachtster ouderen vonden op Bevrijdingsdag een kaart met een gedicht in de bus. De negentienjarige Malina van den Bosch bedacht, ontwierp en bezorgde deze kaarten.

Hart onder de riem

Malina van den Bosch studeert bij ROC Friese Poort in Drachten en volgt daar de opleiding Medewerker Sign. Toen Malina lucht kreeg van de coronabesmettingen in De Warrenhove wilde zij de bewoners een hart onder de riem steken.

“Ik hoorde dat de deuren op slot gingen en dat de bewoners hun kinderen en kleinkinderen niet meer mochten zien. Toen ben ik achter de tekentablet gekropen om hen iets moois te geven,” vertelt Malina trots. “Ik heb de kaarten zelf ontworpen en getekend, vervolgens heb ik ze met InDesign verder bewerkt. Ook mijn stagebedrijf Promotex uit Groningen heeft mij geholpen om de kaarten mooier te maken.”

Samen met haar moeder bracht Malina de tweehonderd kaarten met gedicht rond bij bewoners van De Warrenhove, ’t Suderhiem en Zorgcentrum de Wieken.

“Toen had ik nog een paar kaarten over en die heb ik bij verschillende omwonenden in de bus gedaan.”

‘Stay save’

Reacties heeft Malina nog niet. “Mijn naam en adres staan op de kaartjes, dan weten de ontvangers in elk geval van wie ze het gekregen hebben.
Ik hoop dat deze actie de pijn wat verzacht en dat we het met z’n allen vol kunnen houden, stay save,” sluit Malina af.