Buurvrouw Geesje maakt in het park een praatje met Hannah, Micha en beppe Sita. Op de achtergrond zijn de graafmachines begonnen met de aanleg van een strandje met speelweide.
Buurvrouw Geesje maakt in het park een praatje met Hannah, Micha en beppe Sita. Op de achtergrond zijn de graafmachines begonnen met de aanleg van een strandje met speelweide. Foto: Actief Media

Aanleg speelstrand en ligweide in park Burgum

BURGUM - Er is begonnen met de aanleg van een water- en speelpartij in het Wetter en Willepark in Burgum. Grondverzetbedrijf Heinze de Boer uit Sumar realiseert het plan in opdracht van Dorpsbelangen Burgum.

Dorpsbelangen stelde ter ere van het 125-jarig bestaan 10.000 euro beschikbaar voor het dorp. Een water- en speelpartij voor kinderen in het park kreeg de meeste stemmen. Piet Bruining vertelt: "Eerst was het de bedoeling dat Dorpsbelangen enkel geld gaf, maar uiteindelijk hebben we ook de uitwerking opgepakt." Het Iepen Mienskipsfûns vulde de begroting aan met 10.000 euro. Om de kwaliteit van het zwemwater te waarborgen gaat een duiker het buitenwater verbinden met de polder. Er wordt nog gezocht naar sponsoren voor verdere aankleding van het terrein, bijvoorbeeld met picknickbankjes.