Jubileumboek PB Buitenpost

BUITENPOST - Het Corona-virus zorgde dit jaar voor een afgelasting van alle jubileumactiviteiten van Plaatselijk Belang Buitenpost (PBB). Daardoor verdween ook de mogelijkheid voor de presentatie van jubileumboek dat speciaal voor het feestelijke moment werd geschreven. 'Buitenpost, een goede gelegenheid' vertelt over 100 jaar Plaatselijk Belang Buitenpost en wil bijdragen aan de kennis over de geschiedenis en de huidige plek van Buitenpost.

Om het boek toch bij de leden te krijgen werd twee weken geleden begonnen met het uitdelen van het boek. Hiervoor was een distributiepunt aan de Kerkstraat ingericht. Daarnaast wilde het bestuur van PBB nog steeds het boek officieel aan haar belangrijkste partner in dorpse zaken aanbieden. Daarom kreeg burgemeester Oebele Brouwer op zaterdagmiddag 9 mei het boek overhandigd uit handen van Johan Kootstra. Kootstra is secretaris van PBB en ook initiatiefnemer van het boek. Tijdens de korte plechtigheid werd nog eens het belang van de goede relatie tussen het dorpsbelang en de gemeente onderstreept.

Zowel PBB als de burgemeester spraken de hoop uit dat op een later moment alsnog jubileumfeestelijkheden gevierd kunnen worden. De presentatie van het jubileumboek was ook het startmoment voor de verkoop. Het is vanaf 11 mei voor iedereen verkrijgbaar bij The Readshop aan het Nijensteinplein in Buitenpost voor slechts € 15,-.


Maatschappelijke Diensttijd van start

LEEUWARDEN - 12 mei startten jongeren met hun Maatschappelijke Dienstijd-traject ‘Zoek het uit!’. Aanmelden kan nog tot 19 mei.

Met het traject doen jongeren tussen de 16 en 27 jaar een half jaar ervaring op bij bedrijven. Zo ontdekken zij wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn. “Het programma tot aan de zomervakantie is aangepast aan corona.” De gemeenten Dantumadiel en Noardeast-Fryslân, ondernemers en het onderwijs bundelen samen met jongeren de krachten voor talentontwikkeling en maatschappelijk ondernemen. Jongeren die een tussenjaar hebben, uitgevallen zijn op school of werk zoeken, kunnen voor deze intensieve MDT kiezen. “Het is een kans voor jongeren om hun talenten te ontdekken, van betekenis te zijn en keuzes te maken,” aldus projectleider Wietske de Koe. (www.mdt.frl)