De knutseltassen worden rondgebracht.
De knutseltassen worden rondgebracht. Foto: Ingezonden

KEaRN krijgt €10.000 Oranje Fonds voor Berne Bag

BURGUM - Welzijnsorganisatie KEaRN krijgt een bijdrage van € 10.000 van het Oranje Fonds voor de Berne Bag. De Berne Bag is door KEaRN ontwikkeld, speciaal voor kinderen uit Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel die tijdens deze coronatijd wel wat extra’s verdienen.

Door corona is alles anders, ook voor kinderen. Om kinderen juist nu een hart onder de riem te steken, bedacht KEaRN de Berne Bag. In deze Bag zitten materialen om mee te spelen en te knutselen. Initiatiefnemer is Alie Klompmaker, jongerenwerker bij KEaRN.

In totaal werden er 1.000 tassen gevuld. “Het was een logistieke uitdaging. We wilden de spullen zoveel mogelijk lokaal inkopen. De tassen zijn door vrijwilligers gevuld in Glinstra State (Burgum), ’t Stationnetje (Hurdegaryp), het Generatiehuis (Gerkesklooster-Stroobos) en de gezamenlijke kerken en inwoners uit Buitenpost. Op 7 mei startte het rondbrengen.

De bijdrage van het Oranje Fonds maakte het mogelijk om duizend tassen te vullen. Zij hechten, net als KEaRN, grote waarde aan het ‘samen doen’. Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen.