De vele vrijwilligers in februari van dit jaar, die samen veel werk verrichtten voor het verzamelen van de oude foto's voor het historische album.
De vele vrijwilligers in februari van dit jaar, die samen veel werk verrichtten voor het verzamelen van de oude foto's voor het historische album. Foto: Observeum Burgum

Spaar bij Plus Wolters voor uniek historisch album

BURGUM - Bij supermarkt Plus Wolters in Burgum kun je vanaf 10 mei historische plaatjes sparen. “Plak de totaal 216 afbeeldingen in het album dat speciaal hiervoor beschikbaar is en je krijgt een prachtig historisch boek”, zeggen Jaap en Nelly Wolters.

Hoe kom je aan een leeg album? Daarvoor het je een voucher nodig die deze week tegelijk met Weekblad Actief wordt verspreid in het foldergebied Plus Wolters, een tiental dorpen rondom Burgum. De voucher kun je bij Plus Wolters inwisselen voor een spaaralbum.

Een pakje plaatjes krijg je gratis bij iedere 10 euro aan boodschappen. Het zijn historische beelden van Burgum, Noardburgum, Garyp, Suwâld en Sumar. De foto´s werden verzameld door vrijwilligers van het Observeum.

De actie duurt tot 4 juli. “Aan het eind van die periode komt er (corona-proof) een plek waar dubbele plaatjes geruild kunnen worden.