Erik Meijer toont een infraroodpaneel dat bedrukt is met een 
afbeelding van De Nachtwacht.
Erik Meijer toont een infraroodpaneel dat bedrukt is met een afbeelding van De Nachtwacht. Foto: Actief Media

Bedrukte infraroodpanelen van De Warmteshop

BURGUM – Om duurzame maatregelen op een visueel aantrekkelijke manier in een woning te integreren is vaak een verbouwing nodig. Toch zijn er ook minder ingrijpende alternatieven. Zo kun je een woning verwarmen met infraroodpanelen. Erik Meijer van de Warmteshop in Burgum levert deze in honderden verschillende kleuren passend in ieder interieur. “Wij kunnen de infraroodpanelen ook laten bedrukken, zodat ze naast warmte ook esthetisch wat toevoegen.”

Wanneer je de platte infraroodpanelen in dezelfde kleur als de wand of plafond bestelt, vallen ze niet op. Je kunt er ook voor kiezen om ze er juist wel uit te laten springen in een ruimte. "Druk er bijvoorbeeld een mooie foto op af of kies voor een mooie print, dan laat je het paneel zowel letterlijk als figuurlijk stralen", zegt Meijer. "Of maak ze extra functioneel met een spiegel erop voor in de badkamer of met een krijtbord voor in de keuken."

Meijer noemt infraroodverwarming de verwarming van de toekomst. "In combinatie met zonnepanelen zijn infraroodpanelen een kostenvriendelijk alternatief voor een warmtepomp met vloerverwarming." Infraroodverwarming kun je ook gebruiken als aanvulling op bestaande verwarming. "In het voorjaar zet je de centrale verwarming minder vaak aan. Met een infraroodpaneel kun je dan toch snel een ruimte verwarmen. Het geeft een veel comfortabeler warmte, vergelijk het met in de zon zitten. Ervaar het zelf in De Warmteshop!"

Schoolstraat 8 Burgum (in de winkel van Expert Meijer) 0511-461400 | warmteshop.com